ЛЯТНА АРТ ВАКАНЦИЯ – от 1 юни до 14 септември, без прекъсване, всеки ден от понеделник до петък, 8.30-18 ч.! 

Ако Вашето дете е на възраст от 6 до 12-13 години и обича да рисува, моделира, реже, лепи, мачка глина, създава модели за дрехи (или дизайн на коли) – току що намерихте вълшебно място, където то да прекара творчески лятната ваканция! 😊Рисуване с акрилни бои, с акварел, въглен, сух пастел, изработване на колажи, стъклопис, декупаж, рисувана коприна, рисуване върху тениски и други текстилни изделия, грънчарство, керамика, работа с филц, пясъчни релефи – по цял ден малките ръчички ще са заети, а въображението ще ни носи в различни посоки. Арт клуб Рояна е единствената школа в София, която акцентира изцяло върху рисуване и приложни изкуства и всички преподаватели са художници, завършили Художествената академия. Такси: 1 ден – 25 лв. (четвъртък 40лв. – с включен транспорт и застраховка); 5 дни – 130 лв.; 10 дни – 250 лв.; 20 дни (4 седмици) – 440 лв. В таксата не е включен обяд; 10% отстъпка за две деца от едно семейство. 

 Седмица 16-20 юли – тема “Вода”. В програмата:

  • колаж “През люка” – рисунка с акварел върху паус и допълване с дървени летвички и други елементи;
  • рисуване върху коприна – “Водни лилии” (запознаване с творчеството на Клод Моне – Езерото с лилиите);
  • “Подводен свят” – смесена техника: маслен пастел и акварел;
  • вторник, 17 юли – градски пленер “Как се рисува вода?” – в градинката на НДК: рекичка, водопадче;
  • четвъртък – 18 юли – мраморни бои: декориране на свещи и картички (дестинацията на екскурзията ще обявим допълнително, в зависимост от прогнозата за времето)

Седмица 23-27 юли – тема “Огън”. В програмата:

  • колаж “Вулкан” – с пясъчен релеф и акрилни бои (или маслен пастел/акварел);
  • “Ламята и златната ябълка” – илюстрация по приказка: рисуване с акрилни бои ;
  • Декориране на свещник;
  • Пано “Слънце” – работа с акрилни бои, филцова вълна и др.;
  • четвъртък – 26 юли – на Витоша с Мачирски спорт: катерене на изкуствена стена, спускане по въжен тролей; рисувателно занимание – изработване на компас – работа с цветен пясък

 

Във всичките ни детски групи програмата е комбинация от рисувателни теми и приложни техники, като акцентът е върху едното или другото, в зависимост от възрастта на децата. Във всяка група са застъпени и занимания по керамика и филц, защото считаме, че работата с естествени материали, като глина и вълна, е много полезна за развитието на децата.

Таксите за заниманията ни за деца в съботно-неделните групи може да видите тук.

Програмата за детските групи в събота и неделя може да видите тук.