Във всичките ни детски групи програмата е комбинация от рисувателни теми и приложни техники, като акцентът е върху едното или другото, в зависимост от възрастта на децата. Във всяка група са застъпени и занимания по керамика и филц, защото считаме, че работата с естествени материали, като глина и вълна, е много полезна за развитието на децата.

Групи през седмицата: понеделник, вторник, четвъртък и петък – от 16.30 до 18 ч.; понеделник,четвъртък и петък – от 13 до 14.30 ч.; понеделник, четвъртък и петък – от 11.30 до 13 ч.  Тези групи нямат занимания по време на ученическите ваканции; тогава работим с програмата на целодневна Ваканционна Арт школа за деца

ЗАНИМАНИЯ В ДЕТСКИТЕ ГРУПИ – СЪБОТА И НЕДЕЛЯ – максимален брой деца в група – 14, с тях работят двама преподаватели

СЪБОТА: 11.00 – 12.30 ч. – Приложни изкуства и рисуванеза деца над 5 г. (ще работим с акварел, акрилни бои, сухи и маслени пастели, смесени техники, въглен, кафява креда, бои за стъкло, бои и спрейове за текстил, декупаж, глина, филц и вълна; в програмата са включени и занимания по моден дизайн – комбинация от рисуване, колажи и изработване на аксесоари)

11.30 – 12.30 ч. – Арт бебешориум, програма за деца 3-5  години, придружени от родител (работа за фина моторика, координация око-ръка, познаване на цветовете, изграждане на търпение и умения за концентрация, по забавен начин ще се научим да изрязваме, лепим и оцветяваме, ще станем по-сръчни и ще развиваме въображението)

13.00 – 14.30 ч. – Рисуване и приложни изкуства – за деца над 7 г. (програма с акцент върху  светлосянка на овални и ръбести предмети, композиционно поставяне на елементите в рисунката, изграждане на стабилна моливна рисунка и усвояване на етапите на работа с различните видове бои; портрет и фигурална композиция – пропорции на лице и на човешка фигура, рисуване на орнаменти, капители и др. архитектурни елементи, както и на частите на лицето чрез гипсови модели; цветознание и запознаване със стиловете на рисуване на различни художници).

НЕДЕЛЯ: 11.00 – 12.30 ч. – Рисуване и приложни изкуства – за деца над 6 г. Програмата е подобна на заниманията в съботните групи, има възможност за индивидуално внимание, работа по различни по сложност задачи в зависимост от възрастта и уменията на децата. 

Таксите за заниманията ни за деца в съботно-неделните групи може да видите тук.

Програмата за детските групи в събота и неделя може да видите тук.