ДИГИТАЛНО РИСУВАНЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ – децата стоят много дълго на устройствата, факт, но (!) нека се научат да използват технологиите с креативна цел! В този курс се работи  на собствен графичен таблет или лаптоп, инсталира се безплатна (за Windows) демо версия на програмата за рисуване ArtRage, която позволява симулация на рисуване с маслени бои, акварел, пастели или графични материали. Преподавателят е магистър по педгогика на изобразителното изкуство и е защитила докторат на тема, касаеща прилагането на дигиталното рисуване в обучението по визуални изкуства. Всяко занимание е 90 мин.
ПОНЕДЕЛНИК – 19-20.30 ч., начало 11 октомври, всеки модул е 4 занимания, такса 90 лв.

 

Детски групи по ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА И РИСУВАНЕ – в събота и неделя и през седмицата (сутрешен, следобеден и вечерен вариант)

  • Събота, 11 – 12.30 ч. – възраст 6-8 г. – програмата е комбинация от рисувателни теми и приложни техники – колажи, керамика, моделиране, смесена техника акварел и маслен пастел, рисуване с акрилни бои и др. Такса за 1 занимание – 25 лв., предплатена карта за 4 занимания – 80 лв., като валидността на картата е месец и половина (6 седмици), 
  • Събота, 13-14.30 ч. – възраст 9-12 г. – Заниманията са комбинация от приложни и рисувателни техники – керамика и грънчарство, дизайн, графика, акварел, стъклопис и рисувана коприна, рисуване с въглен, акрилни бои, смесени техники (микс медия) и др.
  •  Неделя, 13 – 14.30 ч. – възраст 12-18 г. – Академични основи на рисуването – създаване на умения за композиционно изграждане, усвояване на принципите на въздушната и линейната перспектива, упражняване на щрих, рисуване на етюд, човешка фигура (включително предаване на състояние или движение), елементи на човешкото лице (око, ухо, нос, череп). Курсът е насочен към деца с подчертан интерес към рисуването, такива, които имат намерение да кандидатстват в художествени специалности или да готвят портфолио. 
  • Академично рисуване – за възраст 12-18 г, ПОНЕДЕЛНИК, 14.30-16.30 ч. – подготовка за кандидатстване с рисуване или изработване на портфолио, програмата е подобна на групата в неделя, но броят на курсистите е ограничен до 5 с цел постигане на резултат и по-интензивна работа
  • Таксите за заниманията ни за деца в съботно-неделните групи може да видите тук.

Програмата за детските групи в събота и неделя може да видите тук.