ДЕТСКИ ГРУПИ: ПРЕЗ СЕДМИЦАТА ИЛИ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ – необходимо е да се запишете предварително, местата са ограничени допълнително с оглед спазване на мерките за COVID-19
СЪБОТА, 11-12.30 ч. – възраст 6-8 г. – Програмата е комбинация от приложни и рисувателни техники, работа с глина, вълна, естествени материали, насочена към развитие на фината моторика, умения за концентрация, координация око-ръка, търпение.
СЪБОТА, 13-14.30 ч. – възраст 9-12 г. Програмата е с по-голяма насоченост към рисувателните техники и запознаване с творчеството на различни художници. Стъклопис, рисуване върху текстил и коприна, изработване на колажи, декупаж, керамика и грънчарство – това са част от разнообразните техники, които децата ще усвоят. Рисуване с въглен, сух пастел, акварел, акрилни бои, изработване на колажи и др.
НЕДЕЛЯ, 13-14.30 ч. – възраст 12-18 гАкадемично рисуване: работа с графични материали – моливи, въглен, креди, създаване на умения за композиционно изграждане на рисунката, щрих, визиране, пропорции между отделните предмети, рисуване на натюрморт,  портрет – череп, око, ухо, нос, архитектурни елементи – капители, основни принципи на въздушната и линейната перспектива, рисуване на човешка фигура, включително изразяване на състояние и движение и др. Преподавателят готви канидати за художествени средни и висши училища, ученици, които трябва да подготвят портфолио и др. 

 

Карта за 4 занимания – 80 лв., всички материали се осигуряват от нас, завършените творби остават за децата и те могат да участват с тях в годишната изложба на Арт клуба или, по желание, в конкурси; Еднократно занимание – 25 лв. (при някои техники не е възможно завършване на работата в едно занимание – керамика, рисуване върху стъкло и др.) 

 

ДИГИТАЛНО РИСУВАНЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ – онлайн курс – децата стоят много дълго на устройствата, факт, но (!) нека се научат да използват технологиите с креативна цел! В този курс се работи  на собствен графичен таблет или лаптоп, инсталира се безплатна (за Windows) демо версия на програмата за рисуване ArtRage, която позволява симулация на рисуване с маслени бои, акварел, пастели или графични материали. Преподавателят е магистър по педгогика на изобразителното изкуство и е защитила докторат на тема, касаеща прилагането на дигиталното рисуване в обучението по визуални изкуства. Всяко занимание е 90 мин.
ПОНЕДЕЛНИК – 19-20.30 ч., начало 17 януари, всеки модул е 4 занимания, такса 80 лв.

 

АКАДЕМИЧНО РИСУВАНЕ – ПОНЕДЕЛНИК, 10.30-12.30 ч. ИЛИ 14.30-16.30 ч., възраст 12+ години: работа с графични материали – моливи, въглен, креди, създаване на умения за композиционно изграждане на рисунката, щрих, визиране, пропорции между отделните предмети, рисуване на натюрморт,  портрет – череп, око, ухо, нос, архитектурни елементи – капители, основни принципи на въздушната и линейната перспектива, рисуване на човешка фигура, включително изразяване на състояние и движение и др. Преподавателят готви канидати за художествени средни и висши училища, ученици, които трябва да подготвят портфолио и др.