Професионално обучение от преподаватели-художници, качествени материали, обич към курсистите – това е разковничето за напредъка, който постигат деца и възрастни, рисуващи в Арт клуб Рояна. Ето и нашият екип:

Евелина Катерова води курсовете по Маслена живопис за възрастни, както и курсовете по рисуване и приложни изкуства за деца (неделна група и ваканционна школа). Ева е и главно действащо лице на пленерите за деца и за възрастни – там преподава основно графичните техники: въглен, сух пастел, кафяви креди, но също така и рисуване с акрил и маслени бои и ефектни смесени техники. Ева е завършила “Художествена обработка на металите” в Приложното училище и след това “Силикатни форми” в Националната художествена академия. Нейната стихия са бижутата от сребро и мед, рисуваната коприна и керамиката. Нейни творби може да разгледате тук.

Силвия Йорданова води курсовете по рисуване и приложни изкуства за деца, ваканционната арт школа и пленерите за деца. За възрастни тя води заниманията по стъклопис и декупаж, както и декоративни рисувателни техники с акрилни бои.
Силвия е завършила Художествената гимназия в София – специалност Живопис и след това Националната художествена академия – магистър Стенопис. Нейната сила е в изработването на стенописи, витражи, мозайки, също така прави много ефирни бижута и пана от цветна тел и мъниста. Нейни творби можете да видите тук.

 

Елеонора Христова води курсовете по рисуване и приложни изкуства за деца, моден дизайн за деца и курсовете за възрастни – декоративни техники, работа с акрилни бои, структурни пасти, вграждане на дантели, керамични и други декоративни елементи. Води курса по рисуване на мандали (енергийни форми в кръг), художествена медитация (тип дзен плетеници), сакрална геометрия. Ели е завършила Художествената гимназия в София – специалност Живопис и след това Великотърновския университет, също със специалност Живопис. Предпочитани от нея техники са рисуване с маслени и акрилни бои, ембосинг, работа със структурни пасти, релефи и гелове. Интересува се от индийската техника за рисуване с къна. Повече нейни творби може да видите тук.

Милена Феркова води детските групи по рисуване и приложни изкуства, ваканционната арт школа и приложните ателиета за възрастни – декупаж и текстил.
Милена е завършила специалност Педагогика на изобразителното изкуство в Софийския университет. Занимава се с тъкане на стан, текстил, грънчарство, изработва кукли, рисува с маслени и акрилни бои, както и с техниката суха игла.  Милена донесе и първото бебе на екипа на Арт клуб Рояна – Крум, роден на 1 януари 2016 г. Повече нейни творби можете да видите тук.

Диляна Русеваводи групите по рисуване и приложни изкуства за деца и ваканционната арт школа.
Макар че няма формално художествено образование, Диди от ученичка се занимава много усилено с рисуване, посещавайки курсове за подготовка за кандидатстване в Художествената академия. Тя рисува с въглен, молив, маслени бои, но най-много я вдъхновяват витражите. Благодарение на Диди си имаме и малко момиченце,  второто бебе на Арт клуб Рояна – Йоана, родена на 24 юли 2017 г. Повече нейни творби може да видите тук.

Габриела Кожухаровасъздател на Арт клуба през 2008 г. , отговаря за организацията на курсовете, графиците на групите, списъците на курсистите, снабдяването с материали, вълнуващите пътувания за пленери и детски лагери, рекламната дейност, подписването на договори и други необходими административни дела. Това, което й доставя най-голямо удоволствие, е да си играе с децата или да пие вино и да си бъбри с възрастните, докато рисува заедно с тях. Понеже е филолог и преводач по професия, в курсовете тя е точно това, което и всички останали – любител, практикуващ творческо хоби. Ето какво е изработила в нашите курсове – значи всичко това можете и Вие!